Familie opstelingen

lees meer

De kosten voor deze Familie opstelingen zijn € 170,00.

Oogbewegingen en leerstrategieën

Training Oogbewegingen en leerstrategieën

Deze 1 daagse training is bedoeld voor leerkrachten, docenten, IB’ers van het basis, middelbaar en speciaal onderwijs. Ook professionals die beroepsmatig met leerlingen en leren werken zijn uitgenodigd, zoals huiswerkbegeleiding, pedagogen en coaches.

In deze training leer je om met gebruik van oogbewegingen leerstrategieën bij leerlingen waar te nemen en daarop aan te sluiten met je lesstof en je uitleg.

We hebben in onze coaching ervaren dat veel kinderen met dyslexie informatie verwerken op een auditieve en auditief digitale manier. Er is dan vaak een discrepantie tussen wat een kind laat zien en wat ie kan. Dit heeft faalangst, een laag zelfbeeld, frustratie of lichamelijke klachten tot gevolg. Door aan te sluiten op de leerstrategie van deze kinderen gaan ze van een onvoldoende naar een dikke voldoende en wordt leren weer leuk.

Aan het eind van de dag kan je de leerstrategie van je leerlingen zelf waarnemen en herkennen. Daardoor kun je je leerstof aanpassen aan de leerstrategie van de leerling zodat deze het kan begrijpen, verwerken, opslaan en reproduceren op zijn eigen unieke manier.

Bovendien kan je de leerling leren de informatie op een voor hem of haar effectieve manier te verwerken. Want naast auditieve verwerking van informatie komt ook visuele, kinesthetische en auditief digitale verwerking van informatie uitgebreid aan de orde.

Praktische informatie
Deze training wordt gegeven door Truus Ordelman (Havital) en Erna Hiddink (RNA Coaching).
Het minimum aantal deelnemers is 15, het maximum is 25 personen. Je ontvangt aan het eind van de dag een naslagwerk met alle informatie, zodat je er gelijk mee aan het werk kunt.
De enige voorwaarde om aan deze training deel te nemen is dat je werkzaam bent in het onderwijs, of werkt met leerlingen en leren.

Meedoen of meer weten?
De training wordt georganiseerd door Truus Ordelman (Havital).
Heb je eerst nog wat vragen? Bel dan met Truus Ordelman 06 574 663 00.
Je vraag mailen mag natuurlijk ook: info@havital.nl.
Bij 3 of meer aanmeldingen van een school of bedrijf wordt 10% korting verleend over het totaalbedrag.

inschrijvenlees meer

De kosten voor deze dag bedragen €190,00 incl. BTW. Dit bedrag is inclusief lunch/diner, koffie en thee met wat lekkers..

2 daagse workshop beweging in organisaties met systemisch werk

Deze workshop is bedoeld voor directeuren, managers of leidinggevenden die via systemisch werk inzicht willen krijgen in de manier waarop hun organisatie of team werkt.

Vaak proberen we met afspraken, het vastleggen van processen of door het aanspreken van personen een oplossing te vinden voor een probleem, onduidelijkheid weg te nemen, groei te stimuleren of het bedrijf verder te ontwikkelen. Dit zijn oplossingen op de bovenstroom.

2 daagse
Door systemisch naar vraagstukken te kijken en systemische vragen te stellen ontdek je wat er zich afspeelt in de onderstroom van jouw bedrijf of team. Denk aan motivatie, commitment, cultuur of hoe mensen, teams of thema’s zich tot elkaar verhouden. Is er balans in geven en nemen? Is de rangorde duidelijk en wordt iedereen die bij het bedrijf of team hoort voldoende erkent? Vaak ligt in deze onderstroom de oplossing voor een duurzame verandering of verdere doorontwikkeling.

Je leert in deze 2 dagen om systemisch te kijken naar jouw bedrijf, systemische vragen te stellen aan je medewerkers om daarmee beweging te creëren in jouw organisatie. Je werkt met praktische modellen en technieken zodat je met systemische kennis zelf met de onderstroom in jouw bedrijf aan de slag kunt gaan.

Minimum aantal deelnemers 10, maximum 15.

Praktische informatie
Deze 2 daagse workshop wordt gegeven door Truus Ordelman (Havital) en Erna Hiddink (RNA coaching).
De kosten voor deze tweedaagse workshop bedraagt €500,00 (incl. BTW).
In dit bedrag is inbegrepen: diner, koffie en thee met wat lekkers.
Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum is 15 personen.

Meedoen of meer weten?
Heb je interesse meldt je dan aan door een mail te sturen naar info@havital.nl. Heb je eerst nog wat vragen? Bel of mail dan met Truus Ordelman (06 57 46 63 00). Het is ook mogelijk om deze workshop in company te organiseren.

lees meer

diner, koffie en thee met wat lekkers.

2 daagse Effectief Presenteren

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die weleens een presentatie geeft, een groep mensen toespreekt, rondleidingen verzorgt of les geeft. Je leert in deze 2 dagen om met zelfvertrouwen, inspirerend en doelgericht te presenteren.

Als jij het spannend vindt voor een groep te staan, jij jezelf afvraagt of je verhaal wel interessant genoeg is, je bang bent voor een black-out, je het lastig vindt om met weerstand om te gaan of de neiging hebt om te veel of te snel te praten dan is deze 2daagse workshop wat voor jou.

Data en locatie
De workshop wordt gehouden op donderdagen 4 april en 9 mei van 10:00 uur tot 17:00 uur in Cultureelcentrum de Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo.

Wat komt er aan de orde?
Je krijgt in deze workshop tools, feedback en praktische handvaten aangereikt waardoor jij beter overkomt op de groep. Je leert hoe jouw boodschap effectiever wordt, hoe jij jouw doelgroep bereikt en hoe jouw verhaal interessant blijft. Ook komt aan de orde hoe je op een goede manier omgaat met je zenuwen zodat jij je zelfverzekerder voelt voor een groep. Theorie en praktijk wisselen elkaar af waardoor je gaat ervaren wat het effect is.

Praktische informatie
Deze 2 daagse workshop wordt gegeven door Esther Vos (Vos training en coaching) en Truus Ordelman (Havital). De kosten voor deze tweedaagse workshop bedraagt € 350,00; ingeval een bedrijf of organisatie betaald € 423,50 (= € 350,00 + btw). Dit bedrag is inclusief lunch, koffie en thee met wat lekkers. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 20 personen.

Meedoen of meer weten?
De workshop wordt georganiseerd door Erna Hiddink (RNAcoaching).
Heb je interesse meldt je dan aan door een mail te sturen naar info@RNAcoaching.nl.
Heb je eerst nog wat vragen? Bel dan met Erna Hiddink 06 22 55 61 34. Je vraag mailen mag natuurlijk ook.

lees meer

lunch, koffie en thee met wat lekkers..

Systemischwerk

stenen

In onze 5 daagse over systemisch werk ontdek je hoe systemen je vormen, ondersteunen, maar soms ook belemmeren. Systemisch werk gaat ervan uit dat je wordt beïnvloed door de systemen waarvan jij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, de muziekvereniging, je oude klas, je sportteam of je vriendengroep.

lees meer

De kosten voor deze workshops zijn € 800,-- voor particulieren en voor bedrijven € 800,-- excl. BTW.

Workshops

Havital geeft workshops op locatie. Na een intake wordt het thema, waar de organisatie zich in wil ontwikkelen door middel van een workshop, uitgewerkt.

lees meer

Matrixmethodedag

Deze themadag is speciaal voor cursisten, oud-cursisten en professionals uit het onderwijs.

inschrijvenlees meer

De kosten voor deze workshop zijn € 170,00. Inclusief lunch, koffie, thee, etc.

Vrouwenworkshop

Zet jij je hard in of zet jij je hart in?
Ga ont-dekken wat jouw verlangen is!

Moet jij eerst je werk af hebben voordat je iets voor jezelf mag doen?
Geloof je, dat jij vooral moet zorgen voor je partner en/of je kinderen?
En wie zorgt er dan voor jou?
Hoeveel goedkeuring heb jij nog nodig uit je omgeving?

Hoog tijd dat jij een paar dagen voor jezelf gaat zorgen!

Kom weer meer in contact met je bron en van daaruit met je eigen kracht.

De workshop geeft energie, inspiratie en vertrouwen voor je privésituatie en in je werk!
Tijdens de vrouwenworkshop gaan we werken met NLP, meditatie, lichaamswerk en systemisch werk en ga jij je eigen doelen ont-wikkelen!

Deze 2-daagse workshop is geschikt voor vrouwen, jong of oud en is ook leuk om met een vriendin,
moeder, dochter, zus of collega te doen. Of als man aan je vrouw of vriendin cadeau te geven!
De mogelijkheid bestaat om te overnachten. Kamers zijn bij aanmelding te reserveren.
De maximale groepsgrootte is 35 vrouwen.

inschrijvenlees meer

De kosten voor deze workshop zijn € 300,00. Inclusief maaltijden, koffie, thee, fruit, lekkers, etc.